Jasper Groenink

Jasper Groenink

Jasper Groenink is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als biochemicus en aan de Vrije Universiteit als tandarts. Na deze opleidingen is Jasper werkzaam geweest als universitair docent aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en gepromoveerd als doctor in de Tandheelkunde. Tussen alle studies door heeft Jasper een 2-jarige opleiding gevolgd voor orthodontie (McGann).

Orthodontie omvat alles dat met het verplaatsen van tanden en kiezen te maken heeft. Door middel van vaste of uitneembare voorzieningen kan de tandarts de tanden en kiezen rechtzetten. Naast dat een mooi en recht gebit u kan helpen om een zeker gevoel te krijgen, is een recht gebit beter voor een goede mondhygiëne en het behoud van uw tanden en kiezen.

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van melkgebitten van peuters en kleuters in Nederland. Recente cijfers laten zien dat de prevalentie van cariës in het melkgebit stabiel lijkt te zijn, echter is er een klein deel van de kinderen, waarbij de staat van het melkgebit zorgwekkend slecht is.

“In de praktijk krijgen wij kinderen doorverwezen van tandartsen uit de regio. Een globaal beeld toont dat het soms te laat is voor reguliere behandelingen in de tandartsstoel. Daarbij ontstaat helaas de noodzaak om onder narcose de kinderen te helpen”

BIG nummer: 19060925502